Organisatiedialoog

Organisatiedialoog

Geen twee organisaties zijn gelijk. En waar verschillen zijn is soms maatwerk nodig. Ben je op zoek naar een specifieke aanpak voor jouw organisatie dan zijn we je graag van dienst.


Of je nu op zoek bent naar het verbeteren van de onderlinge samenwerking, hoe met elkaar een nieuwe strategie te bepalen, het oplossen van conflicten, het makkelijker laten verlopen van een fusie of overname, een manier om nieuw management een vliegende start te laten maken, dat er meer verantwoordelijkheid of initiatief genomen wordt of hoe de saamhorigheid en betrokkenheid te vegroten. Er is voor al die situaties een geschikte dialoogaanpak beschikbaar.


Mix van richtingen

Dialoog kent voor ons een aanpak die bestaat uit drie richtingen. Ten eerste is er de basisdialoog. Een praktisch benadering waarin kennis gemaakt wordt met de elementaire dialoogregels. Ten tweede kennen we de helende dialoog. Deze zetten we in daar waar relaties en verbindingen ernstig verstoord zijn. En als derde kennen we de consulterende dialoog. Daarbij wordt gezamenlijk gewerkt aan het verkennen, bespreken en oplossen van vraagstukken.


We hebben een aantal standaardprogramma's ontwikkeld die gericht zijn op het gebruik van dialoog in verschillende soorten organisaties. Voor maatwerkoplossingen kiezen we meestal een mix van onze drie dialoogvormen. We vertellen je er graag meer over. Je kunt met ons contact opnemen via info@schoolvandedialoog.nl


Wat hebben we nodig?

Eerst en vooral een schets van dat wat je wilt bereiken. Dat horen we graag van je. In dat gesprek kunnen we dan aangeven wat de mogelijkheden zijn. 


Wat kost het?

Voor een ori├źnterend gesprek brengen we geen kosten in rekening. TIjdens het gesprek kunnen we meestal al wel een globale kostenindicatie geven van welke kosten een maatwerktraject met zich mee brengt.